U Bacy na Cacy – Jak połączyć pieczarkę z oscypkiem i cebulę ze słodką bułką? Jak skleić śląskie i góralskie klimaty w jedno, wybitnie smaczne danie? Na te i wiele innych pytań odpowie Wam ON – Baca Artur Bacowski! Oglądaj program „U Bacy na Cacy” w każdą sobotę o 19:50.

Najnowszy odcinek

U Bacy na Cacy: Pieczeń tak rzymska, że Rzymianie Bacę cesarzem obwołają!

U Bacy na Cacy: Pieczeń tak rzymska, że Rzymianie Bacę cesarzem obwołają!

20 kwietnia 2019

Jak zostać rzymskim cesarzem? Jedni używali trucizny, inni przekupywali Pretorian, jeszcze inni urządzali krwawe łaźnie, przewroty i wojny domowe. Ale nie nasz Baca! Artura Baca Bacowski – gdyby swoją PIECZEŃ RZYMSKĄ, którą dzisiaj robi zawiózł do Rzymu, mógłby Chorzowskie Krupówki zamienić na cesarki pałac! Bo cysozem by zostoł hej!

 

Tym razem Artur BACA Bacowski wrzuca na warsztat klasyka – czyli Pieczeń Rzymską. A robi to w pięknym anturażu Karczmy u Richarda w Pszczynie!

Pomysłów na pieczeń rzymską jest tak wiele, jak wiele zawartości lodówek i jak wielu kucharzy za nią się bierze. Ale przyznaję jako ten tekst piszący, że chociaż w moim przepastnym brzuchu pieczeni rożnych mistrzów zniknęło już więcej, niż statków i samolotów w Trójkącie Bermudzkim, to Pieczeń Rzymska a’la Baca to jest mięsne arcydzieło na miarę kultowego „Mięsnego jeża”!

Baliśmy się nawet, że podczas przygotowania owej pieczeni może dojść do zamieszek, bo zapach który rozszedł się z pieca wywołał niekontrolowane reakcje ludzi w promieniu kilku kilometrów. Inwazja zombie to w porównaniu z tym zabawa w berka 😉 Nie wierzycie? To zobaczcie najnowsze wydanie U BACY NA CACY i spróbujcie sami z bacowego przepisu zrobić pyszną Pieczeń Rzymską!

Zobacz najnowszy odcinek
×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close