U Bacy na Cacy – Jak połączyć pieczarkę z oscypkiem i cebulę ze słodką bułką? Jak skleić śląskie i góralskie klimaty w jedno, wybitnie smaczne danie? Na te i wiele innych pytań odpowie Wam ON – Baca Artur Bacowski! Oglądaj program „U Bacy na Cacy” w każdą sobotę o 19:35.

Najnowszy odcinek

U Bacy na Cacy: Baca Amerykaninem, czyli jadymy Hotelu i Restauracji Texas w Żorach!

9 listopada 2019

Wystarczyło znieść wizy i proszę – już mamy Bacę-Amerykanina! Ale zanim Artur BACA Bacowski odleci za ocean bez wizy – musi najpierw sprawdzić, co to „hamerykany jedzom”. Bo to różnie godajom 😉 To coby nie godali, że baca je bele co – to my dzisiaj zrobimy Wam steka… z fasolą! A pichcymy w Hotelu&Restauracji Texas w Żorach w parku rozrywki Twin Pigs.

 

Scena z „Płonących siodeł”gdzie banda kowbojów zajada się fasolą przy ognisku to już kanon filmowego absurdu. A my absurdu w kuchni nie lubimy – więc do steka zrobimy fasolkę, po której żadnych kłopotów nie ma – czyli żółtą szparagową. Ale nie jakieś tam cimcirimci w masełku po babcinemu z bułką tartą. Nieeeee, Baca ma na fasolkę swój własny ogląd o pomysł.

Czy jest coś bardziej amerykańskiego niż stek? Chyba tylko żeberka. No to my dzisiaj pomęczymy wołowinkę na pierwszy grillowy ogień, a potem przyrządzimy żeberka właśnie. Bo wołowinka zdrowa, bo pyszna i wcale nie tak droga jak straszą nagłówki tabloidów w stylu „Skok stulecia. Mafia pruszkowska zrabowała 2 kg szpondra”. Stek nad steki powstanie równie szybko, jak Artura BACA Bacowski przygotuje żeberka. Ale jakieeeee, mamooooo… W glazurze z miodu i…. – chcecie wiedzieć? To musicie obejrzeć najnowszy odcinek programu „U Bacy Na Cacy”.

Zobacz najnowszy odcinek
×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close