W najnowszym "U Bacy na Cacy" na ruszt zarzucamy coś, co zdawało się jeszcze wczoraj włoskie - a dzisiaj już jest w 100 procentach góralskie - czyli pizzę!

Kraj produkcji: Polska

Rok produkcji: 2018

Przeznaczenie wiekowe: 12

Już dwa pierwsze odcinki pokazały, że kulinarnie ten człowiek jeńców nie bierze. Nie to, żeby kogoś miał zjeść – ale w półśrodki to ON się w kuchni nie bawi. A bawi się i Was wyśmienicie, bo mowa oczywiście o Bacy Arturze Bacowskim! W najnowszym „U Bacy na Cacy” na ruszt zarzucamy coś, co zdawało się jeszcze wczoraj włoskie – a dzisiaj już jest w 100 procentach góralskie – czyli pizzę!

 

Fast food zupełnie omylnie nazywany jest niezdrowym jedzeniem. Kojarzymy z nim wszystko, co najgorsze i do tego kulinarnego wora wrzucamy jak popadnie burgery, hot dogi, zapiekankę czy pizze. A to ostatnie Włosi wymyślili w dwóch celach – w czasach biedy aby mieć się czym najeść, w czasach dobrobytu – aby mieć się czym delektować.

 

W Polsce jak wiadomo dobrobyt rozlewa się od Bałtyku po siamiuśkie tatry, to i pizza Bacy Artura Bacowskiego jest „na bogato”. A że i Włosi i polscy górale zjeść dobie lubią – to nic dziwnego, że z tego kulinarnego miszmaszu wyszło coś, co będziecie chcieli wyciągnąć z telewizora! (uprzedzamy – nie zwracamy za zniszczone plazmy, ledy etc 😉
Jedno możemy Wam zagwarantować – takiej pizzy jak u naszego Bacy – nie widzieliście i nie jedliście. Więc smacznego! I miłego oglądania! Hej hej!

×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close