U Bacy na Cacy: Firanka z wołowiny, czyli rolada, jakiej jeszcze nie jedliście!

Kraj produkcji: Polska

Rok produkcji: 2018

Przeznaczenie wiekowe: 12

Gdyby województwo śląskie zmieniało kiedyś herb – z pewnością ONA by się w nim znalazła. Rolada. Co dom – to inna. Co gospodyni – to lepszy przepis. Co Baca – to rolada marzenie 😉 Nasz Artur Baca Bacowski pokaże tym razem jak z wołowiny zrobić gardiny (tłumaczymy na polski – firanki) i stworzyć dzieło doskonałe – czyli roladę, która sama się zje 😉

 

Rolada to nasze dobro regionalne. Śląsk bronił jej będzie do końca jak węgla i górniczej racji stanu. Ale w odróżnieniu od węgla – nie trzeba jej wykopywać. Można ją spalić – ale to już jak się kucharz zagapi 😉 Baca Bacowski do gapciów nie należy – chociaż na ten odcinek wystroił się jak skrzat od św.Mikołaja. Nie bez powodu – święta za pasem a na świąteczny obiad rolada z wołowinki jak znalazł!

Jak ją zrobić tak, żeby wołowina była jak… firanka? I co Baca do rolady wkłada, że fala zapachowa rejestrowana jest przez szpiegowskie satelity Korei Północnej? O tym możecie przekonać się sami, oglądając najnowszy odcinek U BACY NA CACY!

×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close