U Bacy na Cacy: Golonka palce lizać! Jadymy do Restauracji GOŚCINNA w Kaletach!

Kraj produkcji: Polska

Rok produkcji: 2019

Przeznaczenie wiekowe: 12

Znocie ten kawał, jak chopu nad głową cosik klupało we chałpie, idzie do somsiada, pyto co tak klupie – a ten mu pokazuje świnie z drewnianą nogą! -Coś ty, zgupnył? Świnia z drewnianą nogą? -A co ty, myślisz, że jo byda świnioka zbijoł, jak sobie chca golonko zjeść? 😉 Dzisiaj na ruszt wrzucamy właśnie golonka!

 

Coraz bliżej Festiwal Golonki – więc i my szukamy golonkowej inspiracji! Artur Baca Bacowski nadal krąży po regionie w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji! Tym razem dotarł z naszą ekipa do restauracji Gościnna w Kaletach.

Golonko to taka część świnki, że można ją zrobić na 1000 sposobów – jedni lubią w warzywach, inni po bawarsku, Baca – wiadomo – po góralsku! Jaka golonka wyjdzie tym razem? Michał Miłek, szef kuchni restauracji Gościnna w Kaletach i Artur Baca Bacowski łączą siły i kulinarne talenty i robią nasza Golonkę Wszech-czasów!

×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close