Kraj produkcji: Polska

Rok produkcji: 2019

Przeznaczenie wiekowe: 12

Hopsaaa haaaa! Tym razem nasza górolska ekipa opanowała Opolszczyznę! Jesteśmy w powiecie krapkowickim! Bo Krapkowice postanowiły zostać polską stolicą dyni! Jak to zrobić? Sposoby są dwa! Po pierwsze – zorganizować Święto Dyni, które w powiecie krapkowickim odbywa się już po raz piąty. Po drugie – na Bania Fest – jak nazywa się dyniowe święto – zaprosić Artura BACĘ Bacowskiego 😉 Bo on uwarzy co trzeba i jak trzeba!

 

 

Rekord Polski w ilości przygotowanego dżemu dyniowego, leczo czy risotto już padły – czas na zupę dyniową! A źe w pobliskich Zdzieszowicach rosną dynie-giganty, to i gotować jest z czego! Artur BACA Bacowski pichci więc dzisiaj taką zupę, że dyńka mała 😉

Pomysłów na zupę z dyni jest tyle, ilu kucharzy. A to z pomidorową, czy paprykową nutą, z przecierem, bez przecieru, z indyjskimi masalami czy z przyprawami z dalekiego wschodu. Wszystkie chwyty dozwolone, ale nasz TVS-owy Baca zna kulinarne karate! Ćwiczył je latami w swojej góralskiej samotni pod okiem arcy-mistrza, osiągając stopień wtajemniczenie Ciu-Pa-Ga 😉 Dzięki temu, jego zupa z dyni jest niepowtarzalna! Sami sprawdźcie, co wyjdzie z połączenia dyni, ziemniaków, opolskiej kuchni i góralskiej fantazji. Zobaczcie najnowsze wydanie U Bacy Na Cacy.

×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close