KrajRegion

U BACY NA CACY: Nietypowa kuchnia góralska w nowym programie TVS!

Dopadła cię kulinarna rutyna? Jesteś ciekawy, jak smakuje kuchnia góralska w połączeniu ze śląską? Odpowiedzi poznasz w nowym programie kulinarnym – „U Bacy na Cacy” już w sobotę 1 grudnia o 19:50!

 

U Bacy na Cacy”, czyli nowy program kulinarny na antenie TVS, to dowód, że kuchnia góralska może połączyć się ze śląską i stworzyć nowe, smaczne kombinacje. W każdą sobotę o 19:50 prowadzący Artur „Bacowski” Andrzejczak zaprezentuje innowacyjne, kulinarne propozycje.

Premierowy odcinek już w sobotę 1 grudnia – o 19:50 w TVS!

 

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

McDonald’s, Burger King, KFC – który fast food zdrowszy? PORÓWNANIE

Po pierwsze, podstawą kuchni góralskiej jest dobrej jakości produkt. Mimo że nie jest zbyt wymagająca, ma w sobie coś, co sprawia, że chętnie próbujemy góralskich smakołyków i odtwarzamy ich smaki we własnych domach. Po drugie, kuchnia góralska słynie również z podstawowych składników, takich jak: ser (oscypki, bryndza czy bundz), ziemniaki czy też odpowiednio przyprawione mięso.

W „U Bacy na Cacy” połączymy góralskie smaki z tradycyjną kuchnią śląską. Co z tego wyjdzie? Rolada z oscypkiem? Żurek z bryndzą? Przekonajcie się sami, obserwując kulinarne zmagania „Bacowskiego”! Nasz baca na co dzień prowadzi w Chorzowie restaurację „Cyprysek”, która oferuje góralską kuchnię.

Oglądaj premierowe odcinki „U Bacy na Cacy” w soboty o 19:50! Powtórki w każdą niedzielę o 13:10.

 

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

ZDROWA DIETA – obalamy 10 najpopularniejszych MITÓW!

 

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami w naszej ramówce? Śledź Telewizję TVS na Facebooku i Instagramie!

Facebook Instagram

(Marlena Borczyk/Agnieszka Prusko)

Tagi
Pokaż więcej

Zobacz również

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

×

Szanowni Państwo, w związku z obowiązywaniem przepisów RODO informujemy, iż jako podmiot przetwarzający dane osobowe realizujemy swoje obowiązki zgodnie z nowymi standardami. Prosimy o zapoznanie się kliknij by zapoznać

Close