Kategorie

Koktajl z żabą i bycze penisy. Wszystko to w Muzeum Obrzydliwego Jedzenia [WIDEO]

Muzeum Obrzydliwego Jedzenia to pomysł Samuela Westa i Andrea Ahrena z Malmo w Szwecji. Można w nim zobaczyć 80 najbardziej odrażających potraw świata, m.in. durian, czyli najbardziej śmierdzący owoc na świecie i prażone świnki morskie.

 

Prawdopodobnie każdy z nas słyszał o szwedzkich sfermentowanych śledziach Surströmming, powstało wieli filmików na popularnych portalach społecznościowych, w których śmiałkowie próbują zjeść popularny w Szwecji przysmak.

Podobno odór tych śledzi jest legendarny. To jednak tylko jeden z „przysmaków”, których możemy skosztować w Muzeum Obrzydliwego Jedzenia. Wśród 80 najbardziej obrzydliwych potraw nie zabrakło np. sera z Sardynii z żywymi larwami much, czy byczych penisów.

Powiązane artykuły

Właściciele Muzeum Obrzydliwego Jedzenia są prawdziwymi koneserami tego typu potraw. Andreas Ahrens uwielbia filipiński Balut, są to rozwinięte zarodki kacze gotowane w jajkach i spożywane bezpośrednio ze skorupki. Samuel West za to zachwala Haggis, czyli danie z owczego sera, wątroby i płuc, popularne w Szkocji.

Muzeum Obrzydliwego Jedzenia w Malmo

Muzeum Obrzydliwego Jedzenia funkcjonuje od 31 października 2018 roku, żeby nacieszyć się wystawą, którą można zobaczyć i skosztować trzeba się śpieszyć! Właściciele przewidują zamknięcie wystawy z końcem stycznia.

Większość eksponatów przechowywana jest w sterylnych słoikach, tak by oszczędzić zwiedzającym niemiłych zapachów.

Zobacz także: Hejt w sieci po śmierci prezydenta Gdańska i medyczna marihuana dostępna w Polsce. Najnowszy odcinek TOP 5 Silesia Flesz!

Każdy z nas może się poczuć jak bohater programu Nieustraszeni i spróbować ekstremalnego jedzenia. Bilet wstępu dla osoby dorosłej to równowartość ok. 75 złotych, co ciekawe najmłodsi wchodzą za darmo. Ciekawe czy któraś ze szwedzkich szkół podstawowych zorganizowała wyjazd właśnie do Muzeum Obrzydliwego Jedzenia, na przykład w ramach lekcji biologii…

Muzeum Obrzydliwego Jedzenia w Malmo

Dla zainteresowanych lista najciekawszych przysmaków serwowanych w Muzeum Obrzydliwego Jedzenia:
– oko owcy w soku,
– gotowany pająk,
– wino z myszami,
– Natto, czyli sfermentowana, ciągnąca się soja,
– smażona tarantula,
– smażone pasikoniki,
– stuletnie jaja,
– wino z wężem, skorpionem i jaszczurką.

 

Poniższego wideo nie oglądajcie przed posiłkiem!

 

Mateusz Pojda

źr.: tvp.info, onet.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button