Kategorie
Chleb mrożony z Bytomia znany w całej Europie? Otwarto dwie nowe linie produkcyjne
W pełni zautomatyzowane dwie linie produkcyjne do wytwarzania pieczywa zamrożonego otwarła firma MROZPAK przy ul. Bernardyńskiej w Bytomiu. Firma dostarcza wypieki na rynek krajowy i do krajów Unii Europejskiej.
Zobacz koniecznie: Ogromna ryba z Rybnika i mur odgradzający Romów w Zabrzu – to i wiele więcej w najnowszym wydaniu TOP 5 NEWSÓW SILESIA FLESZ!
Firma MROZPAK Sp. z o.o. jest zakładem specjalizującym się w produkcji wypieków głęboko mrożonych, które dostarcza na rynek krajowy oraz Unii Europejskiej. Posiadane przez firmę magazyny, a także jedna z najnowszych technologii wytwarzania pieczywa zamrożonego, umożliwia zakładowi ciągłość dostaw i poszerzanie swojego asortymentu.
Jak podkreślała Wioletta Matusik, kierownik Działu Jakości, cała produkcja odbywa się w hali o powierzchni ok. 5 000 m2, a firma zatrudnia obecnie 30 pracowników. W przyszłości zamierza zwiększyć obsługę zakładu do 70 osób.
Źródło: UM Bytom