Jak zrobić idealną roladę? Piotr Ogiński w „Scenie otwartej”
W najbliższym odcinku „Sceny otwartej” Agnieszka Strzelczyk porozmawia z Piotrem Ogińskim.
Jak powinna wyglądać prawdziwa śląska rolada? Dlaczego Tajlandia jest wyjątkowa? O tym wszystkim opowie kucharz z Tarnowskich Gór – Piotr Ogiński.
Piotr Ogiński, znany ze swojego słynnego powiedzonka ”Siemanko, witam w mojej kuchni od lat mieszka w Tarnowskich Górach. Pojawił się w dwóch programach kulinarnych: Top Chef oraz Hell’s Kitchen i zyskał wielką popularność.
Piotr Ogiński w ostatnim czasie zajmował się nie tylko gotowaniem, ale też zagłębianiem wiedzy o nalewkach. To pozwoliło mu opublikować książkę z przepisami na nalewki. O samej książce i nalewkowych eksperymentach opowiedział w „Scenie otwartej”.
OGLĄDAJCIE „Scenę otwartą” SZLAGROTEKI W TELEWIZJI TVS
PREMIERA NIEDZIELA 11:35
POWTÓRKA SOBOTA 15:25
W kolejnych odcinkach „Sceny otwartej” Agnieszka porozmawia też m.in. z Januszem Body z zespołu Baciary.
Baciary to polski zespół folklorystyczny założony przez braci Janusza i Andrzeja Body w 2002 roku na Podhalu. W swojej muzyce oraz strojach grupa nawiązuje do tradycji góralskiej. Skład zespołu zmieniał się na przestrzeni lat. Do najbardziej znanych utworów należą: „Żyje się raz”, „Oczy zielone”, „Nic do stracenia”, „Jak się bawią ludzie”, „Lubię Śpiewać, Lubię Tańczyć”.