Kategorie

Katowice: Cake Festival Poland 2018

Dama z łasiczką, Shrek, złota rybka, Jan Sebastian Bach, Trolle, Frieda Khalo. Co łączy te wszystkie postacie? Można je zjeść! A przynajmniej na Cake Festival Poland – wydarzeniu poświęconym słodkiej sztuce dekorowania tortów i ciasteczek! Co będzie do schrupania podczas tegorocznej edycji?

 

To już trzecia odsłona festiwalu! 23-24 października kultowy katowicki Spodek przeniesie wszystkich odwiedzających do cukrowej krainy, w której jedyne granice twórczości stanowi ludzka wyobraźnia. A ta w przypadku sugarcrafterów jest giętka jak masa cukrowa! Zapowiada się apetyczna uczta, zważając na rekordową ilość zgłoszonych prac – ponad 500!  Podczas Cake Festival Poland 2018 będziecie podziwiać dzieła zarówno dorosłych, jak i juniorów. Ci pierwsi mieli tym razem aż 13 kategorii do wyboru, w tym tort weselny, 3D, kwiaty fantazyjne, praca grupowa i babeczki.

ZOBACZ TAKŻE: TVS SILESIA FLESZ [24.09.2018]

Sercem festiwalu jest wystawa-konkurs oraz walka o tytuł The Best of Cake Festival Poland. Nie mniej, liczba stref i wydarzeń towarzyszących również jest w tym roku imponująca. Uczestnicy będą mogli skorzystać, m.in. z oferty Strefy Lodowej, gdzie spotkają mistrza Polski w lodziarstwie – Tomasza Szypułę lub warsztatów cukierniczych dla dzieci – modelowanie figurek w masie cukrowej. Jako że człowiek nie samym cukrem żyje, organizatorzy zadbali też o strefy, dzięki którym dekoratorzy zdobędą wiedzę o prowadzeniu nowoczesnego biznesu oraz dbania o siebie, czyli Strefy Rozwoju i Stylu.

Ponadto na scenie głównej oraz stoiskach wystawców będzie można podglądać zręczną pracę dłoni, które na żywo będą wykonywać dzieła jadalnej dekoracji.

Nic dziwnego, że bilety na wydarzenie wyprzedają się jak świeże bułeczki (lub ciasteczka!), a wydarzenie budzi ogromne zainteresowanie nie tylko ludzi z branży, ale też zwykłych zjadaczy słodkości. Ubiegłoroczną edycję odwiedziła m.in. ekipa  Food Network, a także przedstawiciele blogosfery i mediów lokalnych.

Organizatorzy zapraszają do Spodka już w październiku!

 

(źr: inf.prasowa)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button