Silesia Flesz najnowsze informacje

Kuchenne Rewolucje w Bytomiu. Jak poszły?

Kolejna restauracja na Śląsku przeszła Kuchenną Rewolucję. Magda Gessler wiosną przyjechała do Bytomia, emisja odcinka zaplanowana jest na czwartek, 12 października. 

 

Restauracja „Pod Orzechem” w Bytomiu to kolejne miejsce, które będzie można zobaczyć w kulinarnym show „Kuchenne rewolucje”.

Restauracja „Pod Orzechem”znajduje się w Górnikach, dzielnicy Bytomia, tuż przy drodze krajowej 78. Lokal przeszedł w kwietniu sporą metamorfozę. Magda Gessler została poproszona o pomoc przez właścicieli restauracji. 

Podczas wizyty Magda Gessler wprowdziła do specjalnego menu:

  • pastę serową z orzechami włoskimi na słodkim pierniczku,
  • barszcz czerwony podawany z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami włoskimi,
  • pulpety cielęce w sosie demi glace z orzechami włoskimi w towarzystwie giczy cielęcej z kluskami śląskimi i surówką waldorf.

Jak wypadła finałowa kolacja i jak Magda Gessler oceniła swoją rewolucję po czasie? Będziecie mogli się przekonać w czwartek, 12 października, o godz. 21.35. 

Źródło: UM Bytom

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button