Kategorie

Salmonella w słodyczach Kinder. Do wyrzucenia, m.in. jajka niespodzianki i cukierki Schoko Bons

Salmonella w produktach marki Kinder. Wszystkie produkty wyprodukowane przez belgijski zakład firmy Ferrero, bez względu na numer partii oraz datę minimalnej trwałości, podlegają obecnie wycofaniu.

 

Podajemy Wam konkretne produkty, które muszą zostać wycofane.

Powiązane artykuły

Szczegóły dotyczące wycofywanych produktów (aktualizacja na podstawie informacji Ferrero Polska Commercial z dnia 11.04.2022)

Nazwa produktu Data minimalnej trwałości/ Nr partii Zdjęcie
Kinder Schoko-bons 46 g, 125 g, 200 g Wszystkie daty minimalnej trwałości

Wszystkie Partie

 

zdjęcie poglądowe - Schoko Bons

Kinder Niespodzianka Maxi 100g

 

Wszystkie daty minimalnej trwałości

Wszystkie Partie

 

zdjęcie poglądowe - Kinder Niespodzianka

 

Kinder Maxi MIX z maskotką 133g Wszystkie daty minimalnej trwałości

Wszystkie Partie

 

 

zdjęcie poglądowe - Kinder Maxi Mix z maskotką

Kinder Mini EGGS 100g Wszystkie daty minimalnej trwałości

Wszystkie Partie

 

 

zdjęcie poglądowe - Kinder Mini Eggs

Ferrero Polska Commercial podjęła następujące działania

  • Poinformowała klientów i rozpoczęła proces wycofywania wyżej wymienionych produktów z rynku,
  • Poinformowała operatorów logistycznych w celu zablokowania i odizolowania wyżej wymienionych produktów w magazynach,
  • Poinformowała media,
  • Poinformowała konsumentów na stronie www.ferrero.pl; www.Kinder.pl,
  • Poinformowała poprzez intranet swoich pracowników,
  • Zapewnia obsługę konsumentów za pośrednictwem serwisu konsumenckiego:
  • Grupa Ferrero wyżej wymienione działania podjęła na wszystkich zainteresowanych rynkach w sposób skoordynowany i jednolity,
  • Grupa Ferrero na bieżąco monitoruje na rynkach i niezwłocznie podejmuje adekwatne działania. 

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania produktów z rynku.

Nie należy spożywać produktów objętych komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem – czytamy na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button