Odcinki
-
Śląskie od Kuchni – odc 24. Muzeum Śląskie w Katowicach
Tym razem nie tylko gotujemy ale i podziwiamy. A jest co – ekipa Śląskiego od Kuchni zawitała bowiem do Muzeum Śląskiego w Katowicach!
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Muzeum Górnośląskie w Bytomiu – 02.12.2012
Tym razem gotowanie na śląską nutę w samym sercu Górnośląskiej Aglomeracji i w miejscu wprost tętniącym historią regionu. Piotr Jezutek i jego kulinarna karawana zajechała do Bytomia. Gdzie dokładnie? Sprawdź i zobacz najnowszy odcinek Śląskiego od Kuchni!
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Sławków
Tym razem Piotr Jezutek wybrał się na Jurę Krakowsko-Częstochowską. A dokładnie do Sławkowa. Co tam widział i co ugotował w pięknych, jurajskich sceneriach – sprawdźcie sami!
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Muzeum Górnictwa Rud Żelaza w Częstochowie
Co ma wspólnego potrawka z polędwiczek i sałatka z rudami żelaza? Oprócz tego, że sałata bogata jest w żelazo także to, że pyszne dania, ich przygotowanie oraz przepisy połączył jak zwykle ze zwiedzaniem śląskich perełek turystycznych Piotr Jezutek. Tym razem…
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Muzeum Sztygarka w Dąbrowie Górniczej
To juz 19. odcinek waszego ulubionego programu w którym i szczypta ciekawostek i kulinarnych porad i zwiedzania. Tym razem gotowanie i zwiedzanie Piotr jezutek połączył w jedno w Muzeum Sztygarka w Dąbrowie Górniczej.
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Muzeum Ustrońskie
Tym razem Piotr Jezutek w swoim klimacie. Swoim – czyli góralskim. Ekipa "Śląskiego od Kuchni" dotarła bowiem do Ustronia. Nie tylko góralskie pyszności gotujemy dzisiaj we wnętrzach Muzeum Ustrońskiego
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Muzeum Historii Kolei w Częstochowie
W tym odcinku "Śląskiego od Kuchni" – na gotowanie i zwiedzanie Piotr Jezutek zabiera nas do Częstochowy, do Muzeum Historii Kolei
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Zabrze słynie z zabytkowych kopalni Luzia i Gudo. Ale nie trzeba zjeżdżać pod ziemię, żeby zobaczyć jak wygląda kopalnia, górnictwo, a nawet to – jak powstawał węgiel. Tego można dowiedzieć się w Muzeum Górnictwa Węglowego. A z kolejnego, 16. odcinka…
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Zabytkowa Stacja Kolei Wąskotorowej w Rudach
Tym razem Piotr Jezutek ze swoich ukochanych gór przyjechał aż do Rud. Po co? Zobaczyć Zabytkową Stację Kolei Wąskotorowej w Rudach i rzecz jasna – ugotować coś, co zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy!
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Rudy, Zabytkowa Stacja Kolei Wąskotorowej
Co pysznego przygotuje tym razem Piotr Jezutek? Przekonaj się i zobacz, co "upichcił" w przepięknych plenerach Zabytkowej Stacji Kolei Wąskotorowej w Rudach
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Rybnik, Kopalnia Ignacy
Piotr Jezutek gotować potrafi tylko na dwa sposoby – "piyknie" i "smacnie". A do tego w przepięknych plenerach technicznych zabytków województwa śląskiego. Nic więc dziwnego, że tym razem – niczym legendarny Skarbnik – pojawił się ni stąd ni zowąd w…
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Zabytkowa Stacja Wodociągowa Karchowice
Piotr Jezutek tym razem zawitał do Karchowic, gdzie w Zabytkowej Stacji Wodociągowej odkryje nie tylko kulinarne ale i zabytkowe dziedzictwo naszego regionu!
Czytaj więcej -
-
Śląskie od Kuchni – Mysłowice, Muzeum Pożarnictwa
Piotr Jezutek tym razem zwiedza i gotuje w Mysłowicach – w Centralnym Muzeum Pożarnictwa
Czytaj więcej -
-
Śląskie od Kuchni – Kopalnia Guido
Dzisiaj w programie Śląskie od Kuchni gotowanie rodem spod ziemi! Odwiedziliśmy bowiem zabrzańską, zabytkową Kopalnię Guido. Co wyszło z połączenia śląskiej myśli technicznej i kulinarnej? Przekonajcie się sami, oglądając już 9. odcinek naszej smacznej serii!
Czytaj więcej -
Śląskie od Kuchni – Cieszyn
W tym odcinku Śląskiego od Kuchni będziemy smakować śląska cieszyńskiego. A gdzie? W stolicy tego regionu – czyli zawsze pełnym smaków Cieszynie.
Czytaj więcej -
-
-
-
Śląskie od Kuchni
Tym razem Piotr Jezutek gotuje swoje tradycyjne pyszności w Muzeum Chleba w Radzionkwie
Czytaj więcej -
-
-
Śląskie od Kuchni
Pierwszy odcinek nowej propozycja TVS dla miłośników śląskiej kuchni i historii. Piotr Jezutek zabierze nas w podróż po regionie, pełną smaków, pięknych krajobrazów i ciekawych historii o wspaniałych, czasem znanych a czasem zapomnianych zakątkach Województwa Śląskiego!
Czytaj więcej -
-
-
-
-
-