KategorieKobietaKulinariaSilesia Flesz najnowsze informacjeStyl życia

Kuchenne rewolucje w Sosnowcu. Widzieliście w telewizji, co Magda Gessler zrobiła w Zagórzu?

Niedobre! Oceniła potrawy Magda Gessler

Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu. Magda Gessler odmieniła kolejne miejsce. Odcinek w telewizji 14 kwietnia 2022 wieczorem. Oglądacie, co Magda Gessler zrobiła w lokalu Polski Nie-rząd? Góralską karczmę Idziemy w Góry.

Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu: „Ten nierząd powinien podać się do dymisji!” oznajmiła Magda Gessler, gdy zobaczyła, jak działa restauracja Polski Nie-Rząd. A gdy skosztowała pierwszej potrawy, oceniła ją krótko: niedobra. Chodziło o barszcz. Był niesmaczny (masakra! orzekła Gessler), a nikt nie chciał się przyznać, że go ugotował. – Skąd się k… wziął ten barszcz?! – grzmiała Magda Gessler. Okazało się, że… z koncentratu. A schab? Bez smaku. Żeberek nie da się zjeść. Zresztą, jej mina mówiła wszystko…

Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu
Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu

O tym, że Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu tym razem zawitały do Zagórza, pisaliśmy zimą. Od lutego 2022 zamiast restauracji Nie-rząd w Zagórzu jest Idziemy w Góry. I kolejka klientów. W weekend tłok, a na zamówienie czeka się i 45 minut. Zobacz odmienioną restaurację i nowe menu. Ciekawe, jak będzie po emisji programu 14 kwietnia o 21.35. Jeśli przegapiliście premierę 14 kwietnia, Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu zobaczycie też:

  •  w sobotę, 16 kwietnia 2022 roku o 18:00
  • oraz w poniedziałek, 18 kwietnia 2022 o godzinie 3:20

O restauracji Idziemy w Góry pisaliśmy wcześniej:

Kochani, ważna informacja – piszą na Facebooku właściciele. – Nie spodziewaliśmy się takiego zainteresowania w ubiegły weekend. Przepraszamy, że nie mogliśmy każdego obsłużyć. I apelują: w weekend rezerwujcie stoliki wcześniej.
A goście? Wcale nie narzekają, że muszą czekać. – Czekaliśmy w sobotę na obiad 45 min. Ale było warto. Dziękujemy – komentuje jedna z klientek na Facebooku.
– Zawsze czułem, że restauracja ma potencjał, ale ciągle czegoś brakowało. Aktualne zmiany są zwieńczeniem tych poszukiwań – ocenia inny klient.
To efekt działań Magdy Gessler. Czy odbyły się tu Kuchenne Rewolucje? Nie wiadomo. Wiadomo, że była tu Magda Gessler. W styczniu właściciele ogłosili, też na Facebooku:
– W najbliższych dniach czekają nas spore zmiany. Prosimy o cierpliwość. Opracowaliśmy nowe menu wspólnie z naszym Gościem. Zmieniliśmy nazwę, logo, stronę, szukamy dostawców aby w najbliższym czasie wrócić do Was z produktem jakiego nie ma w okolicy!
Kuchenne rewolucje w Sosnowcu
Restauracja Idziemy w Góry
Na koniec stycznia otworzyli odmienione miejsce. Już w pierwszy weekend mieli masę gości. Jest już Menu Magdy Gessler i nowy wystrój. Mówi się, że program w telewizji będzie wiosną. – Wiosną przekonamy się także, jakie zmiany dokonają się w „Polskim-nie-rządzie” – zapowiada TVN.  Emisja 1. odcinka – 3 marca o godz. 21:35 w TVN. Z kolei 24 lutego odcinek trafi do serwisu player.pl. W którym odcinku serii będzie Sosnowiec, nie wiadomo.

Jak wygląda restauracja Idziemy w Góry z Sosnowca?

 

Jak góralska karczma. Z zewnątrz budynek nie zmienił się. To parterowy pawilon z kilkoma salami. Restauracja ma antresolę. Wnętrze jest urządzone po góralsku. Są więc drewniane, ciężkie stoły i ławy, baranie skóry, parzenice na ścianach. W wazonach – świeże goździki. Karty menu też są w stylu góralskim. Oto zdjęcie wnętrza, a potem to, co najważniejsze – menu i ceny.
Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu
Restauracja Idziemy w Góry

Idziemy w Góry. Magda Gessler, jej nowe menu i ceny

Nowe menu nawiązuje do regionalnej kuchni góralskiej, przynajmniej w nazwach.
  • Zupy (kwaśnica, barszcz, żurek) kosztują 16-17 zł.
  • Grillowany łoscypek góralski z żurawiną – 14 zł
  • śledź po góralsku – 14 zł
  • smalec – 12 zł
  • Sałata Zagłębiacy i Górale – 29 zł. (m.in. sałata, pomidorki, czerwona cebula, oscypek, ser wędzony, szczypiorek, grzanki)
  • Bandycka polewka – 18 zł (to rosół barani)
  • Baranina z bacówki peklowana w bejcy z czerwonego wina, w ziołach i tymianku, ze śliwką wędzoną – 49 zł

Sekcja Delikatesy:

  • bundz – 6 zł za 100 g
  • ser biały –  5 zł za 100 g
  • łoscypek górski wędzony – 5 zł sztuka
  • bryndza (porcja) – 11 zł
Kuchenne Rewolucje w Sosnowcu
Restauracja Idziemy w Góry
Właściciele restauracji przy Lenartowicza w Zagórzu nie mieli dotąd szczęścia, ale nie dają za wygraną i działają. Najpierw była tu restauracja Kamionka. W pandemii ledwie zipała, więc powstał Polski Nie-Rząd, z oryginalnymi nazwami potraw z menu. Były więc: Obietnica Kaczafiego, StraSZYDŁO po Małopolsku, Zioberko po Krakowsku, Kotlet ByleJaki czy Pincet plus. Już dzień no „nowym otwarciu” w styczniu 2021 restauracja zyskała ogromny rozgłos i 650 zamówień do realizacji. Ale i Nie-Rząd nie istniał długo. Rok później – znów zmiany i menu Magdy Gessler.
Kuchenne rewolucje w Sosnowcu
Restauracja Idziemy w Góry
– Zapraszamy również w inne dni w tygodniu do spróbowania Dań Magdy Gessler – piszą właściciele. I przyznają, że są zaskoczeni. – Dawaliśmy sobie radę jedynie w taki sposób w jaki było to możliwe, w ograniczonym składzie. Sami próbujemy odnaleźć się w tej nowej sytuacji. Właściciele oraz menadżerowie przebywają na kwarantannie. Wkrótce będziemy działać pełną parą, potrzebujemy jednak na to czasu. Jeszcze raz bardzo was przepraszamy, prosimy o zrozumienie i czas na reorganizację. Uczymy się razem z Wami – piszą.

CZYTAJCIE TEŻ: KUCHENNE REWOLUCJE W RACIBORZU

Kuchenne rewolucje w Raciborzu. Magda Gessler uratuje restaurację, która ma 2,3 mln długu?

 


Czas na Detektywa Monka w Telewizji TVS!


2 komentarze

  1. Bardzo przyjemne miejsce. Polecam z całego serca. A wszyscy wiemy, że na COŚ dobrego trzeba poczekać. SMACZNEGO

  2. Łoscypek za 5zł ?? Bundz 67zł za 100 gram ?? Skąd te ceny? W górach jest taniej !!!
    Z takimi cenami to życzę powodzenia…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button