reklama
REKLAMA
Kategorie

GIS znowu OSTRZEGA! Salmonella na jajkach!

reklama

Obecność bakterii Salmonella z grupy OD wykryto na powierzchni skorupek jaj w jednej z pięciu badanych próbek – poinformował Główny Inspektorat Sanitarny.

 

Ostra niestrawność po świętach i strajku nauczycieli! TOP 5 SILESIA FLESZ

NETTO Sp. z o.o. poinformowała, że w dniu 30.04.2019 r. ww. jaja zostały usunięte ze sklepów tej sieci. Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.

reklama
GIS znowu OSTRZEGA! Salmonella na jajkach!
GIS znowu OSTRZEGA! Salmonella na jajkach! (fot. GIS)
Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Świeże jaja “Jaja Wojciechowicz” klasa świeżości A, kategoria wagowa: M-średnie (63g>masa>53 g)
Najlepiej spożyć przed: 12.05.2019
Kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303
Numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE
Producent – JAJO – WOJCIECHOWICZ Wojciech Wojciechowicz Wróblowice, ul. Innowacyjna 22, 55-630 Miękinia

reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button