KULINARNE SERCE DLA OREW
W niedzielę 18 listopada 2018 w Miejskim Domu Kultury w
Katowicach-Giszowcu (Plac Pod Lipami 1) odbędzie się festyn
charytatywny na rzecz Ośrodka Rehabilitacyjno-Edukacyjno-
Wychowawczego im. M. Trzcińskiej-Fajfrowskiej pod hasłem
„KULINARNE SERCE DLA OREW”.
OREW to placówka, która zapewnia fachową pomoc dzieciom i
młodzieży z upośledzeniem umysłowym. W lipcu tego roku Ośrodek
został podpalony, budynek nadaje się do generalnego remontu,
chcemy pomóc dzieciakom, by jak najszybciej wróciły do zajęć
rehabilitacyjnych w wyremontowanym budynku.
Inicjatywa organizacji festynu charytatywnego zrodziła się z
potrzeby chwili, jest reakcją środowiska gastronomicznego i
lokalnego na zaistniałą sytuację. W ciągu kilku dni odezwali się do
nas kucharze, nie tylko z Katowic, którzy chcą z nami zrobić coś
dobrego. Inicjatywa ta integruje lokalną społeczność, wyzwalając w
niej chęć pomagania tym, którzy sami nie mają siły wołać o pomoc.
W programie m.in.: gotowanie na żywo przez topowych kucharzy z
różnych stron polski, sztafeta kulinarna szefów kuchni, konkurs
młodzieży z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. G. Morcinka w
Katowicach, będą też koncerty, pokazy taneczne, aukcje, warsztaty
i animacje dla dzieci.
Inicjatywa:
Silesia Wine and Food
Organizatorzy:
Silesia Wine and Food
Miejski Dom Kultury Filia nr 2 w Giszowcu
społeczność lokalna
Zapraszamy do kontaktu:
Justyna Grzybek Silesia Wine and Food, mail: info@silesiawine.pl, tel.
535230540
Elżbieta Mrozek MDK Giszowiec, mail:
kierownik.giszowiec@mdk.katowice.pl, tel. 32 2064642