reklama
Kategorie

Dzień Kartofla w Chorzowie. Jedną z atrakcji wykopywanie ziemniaków

reklama

W Chorzowie w Górnośląskim Parku Etnograficznym nadarzyła się okazja, żeby poznać ziemniaki na nowo. W Dzień Kartofla można było spróbować swoich sił przy wykopkach, zjeść dania – od ziemniaków pieczonych w ognisku po ziemniaczane placki, a nawet… własnymi nogami ugnieść kapustę. Bo i ta przydaje się do przyrządzenia pysznych dań z kartofli 😉

 

ZOBACZ TAKŻE: 24-latek z Sosnowca winny karambolu na S1 w Jaworznie?

W Chorzowie w Górnośląskim Parku Etnograficznym nadarzyła się okazja, żeby poznać ziemniaki na nowo
W Chorzowie w Górnośląskim Parku Etnograficznym nadarzyła się okazja, żeby poznać ziemniaki na nowo

Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.

Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.
Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.

Podczas imprezy można było między innymi spróbować swoich sił w szatkowaniu kapusty i jej ugniataniu, czy usłyszeć, czym zajmowały się dawniej gospodynie podczas jesiennych wieczorów. Jedną z największych atrakcji była możliwość wykopywania ziemniaków z pola.

reklama
Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.
Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.

Nie zabrało też występów na scenie, no i oczywiście możliwości skosztowania różnych potraw z kartofli.

Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.
Niecodzienna impreza w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. Dziś odbył się tam „Dzień Kartofla”.

(Radosław Nosal)

 

reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button