reklama
Silesia Flesz najnowsze informacjeStyl życia

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami

Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Na https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) w ponad 400 najlepszych restauracjach.

 

SmakuJEMY oczami

Jednym z najpopularniejszych trendów w mediach społecznościowych jest fotografowanie jedzenia, czyli foodstagramming. Kształty, kolory, tekstury, kompozycje dań na talerzu – mówi się, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. Prezentacja dań na talerzu, czy dobór zastawy bywają ważniejsze niż jego składniki. To zdjęcia potraw dodają tyle smaku naszym profilom w Internecie. 

Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodLooksGood, która będzie mocno zachęcać Gości do robienia zdjęć dań w Restauracji i dzielenia się nimi w social mediach. Towarzyszyć będzie ona jesiennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie. -To będzie najbardziej „instagramowa” edycja Restaurant Weeka, w której Restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by Goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach – zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager. -Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na Gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich Restauracjach w całej Polsce! – dodaje Marcin Wawrzeń, Country
Manager.

reklama

Restauracje zachęcają do smakowania wzrokiem – oprawę graficzną kampanii Festiwalu stworzyła Anna Augustynowicz. Po raz pierwszy dzięki marce Klarna Goście Festiwalu będą mogli zapłacić za rezerwację dopiero po 30 dniach.

fot.mat.prasowe
fot.mat.prasowe

Najlepsze Restauracje z całej Polski

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w ponad 30 miastach w największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu i Częstochowie. Swój udział zadeklarowało ponad 400 Restauracji – wśród nich wrocławskie Piwnica Świdnicka, Polka, Forum Kulinarne, krakowskie Wine Garage, Esterante, La Forchetta na nowo, Halicka, śląskie Chopina 5, Magenta, SZTOS, Momento di Felicita, Stadionova Restaurant&Cocktailbar, szczecińskie Chief by the Kitchen, Restauracja Lokalna, Bollywood, trójmiejskie L’entre Ville, Fisherman, Enoki, z regionu Warmia i Mazury Prosta 38, Hotel Pirat, białostockie Kwestia Czasu, Koku Sushi Antoniuk, Bona Me w hotelu Mercure, łódzkie Fatamorgana, Wzorcownia by W. Bober, Ramki Restauracja, lubelskie Prusa 8 Lokal Kulinarny, Vinna, Browar Grodzki, rzeszowskie Okovita, NOBO, Patio – Grand Hotel Rzeszów, poznańskie Momo Love At, First Bite, Nifty No. 20, Dram Bar, częstochowskie Ecru Restaurant&Caffe, ArcheVita, Gospoda Złoty Garniec, Kredens oraz radomskie PaTaThai Radom, Kraft Bistro, Bonito Sushi & Asian Restaurant. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Syty Chmiel, Port Royal Mini, Frank Winebar&Shop, a także debiutanci tacy jak: Syrena Irena, Mozaika, Tapas 5A Gastrobar. Po raz kolejny w Festiwalu wezmą również udział Restauracje z podwarszawskich miejscowości, wśród nich  m.in. Szara Eminencja (Piaseczno) czy Loft (Pruszków).

Autorskie menu w okazyjnej cenie

69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) – tylko tyle festiwalowi Goście zapłacą za trzydaniowe, autorskie menu spoza karty składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodatkowo w ramach zamówienia każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub Mocktail Kinley Yuzu. Premierowo w Warszawie dostępny  będzie również bezalkoholowy mocktail Martini Vibrante. Co więcej – dzięki Klarna pierwszy raz można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej Restauracji podczas jednego Festiwalu. Menu jesiennej edycji zaskakuje! Będzie sezonowo i zdrowo, stąd sporo grzybów, jesiennych warzyw i owoców w wielu ciekawych odsłonach. Będzie też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs takich jak wołowina, jagnięcina, a nawet dziczyzna! Miłośnicy zielonego menu również znajdą coś dla siebie, bowiem tradycyjnie dostępne będą także dania wegetariańskie i wegańskie.

W dobie inflacji i rosnących cen jedzenia, Restaurant Week jest atrakcyjną propozycją dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych Restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie 69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji), a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w Restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Miejsca można już rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada 2022

reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button