GIS: Groźna bakteria w hamburgerach! Spożycie może prowadzić do choroby zwanej listeriozą
Groźną chorobę wykryto w hamburgerach. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktów objętych komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem.
Zapraszamy na kryminalne śniadanie w TVS!
W wyniku postępowania wyjaśniającego przeprowadzonego przez organy urzędowej kontroli żywności ustalono, że jednym z odbiorców produktu pn. Hamburger drobiowy, numer partii: 294/VI, w którym w wyniku badań urzędowych wykryto bakterie Listeria monocytogenes był podmiot CATERING SERVICE Sp. z o.o.
Odbiorca ten wykorzystał kwestionowany produkt do produkcji produktów „Hamburger z sosem czosnkowym” „Hamburger z sosem amerykańskim” oraz „Sandwiche swojskie”. W związku z powyższym wskazane poniżej partie tych produktów podlegają wycofaniu ze względu na ryzyko związane z zanieczyszczonym surowcem.
Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Hamburger z sosem czosnkowym
- Numer partii / Termin przydatności do spożycia: wszystkie partie z terminami przydatności do spożycia od 10 do 16 lipca 2020 włącznie
- Producent: CATERING SERVICE Sp. z o.o., ul. Płaczki 8, 63-020 Zaniemyśl
Produkt – Hamburger z sosem amerykańskim
- Numer partii / Termin przydatności do spożycia: wszystkie partie z terminami przydatności do spożycia od 10 do 16 lipca 2020 włącznie
- Producent: CATERING SERVICE Sp. z o.o., ul. Płaczki 8, 63-020 Zaniemyśl
Produkt – Sandwiche swojskie
- Numer partii / Termin przydatności do spożycia: wszystkie partie z terminami przydatności do spożycia od 10 do 16 lipca 2020 włącznie
- Producent: CATERING SERVICE Sp. z o.o., ul. Płaczki 8, 63-020 Zaniemyśl
Firma CATERING SERVICE Sp. z o.o. niezwłocznie po otrzymaniu informacji od przedstawiciela firmy Konspol Holding Sp. z o.o. o wykrytym zagrożeniu w produkcie pn. Hamburger drobiowy, numer partii: 294/VI, rozpoczęła procedurę informowania swoich odbiorców i wycofywania produktów wyprodukowanych z użyciem ww. surowca.
W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktów objętych komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem.
Źródło: GIS
3 osoby utonęły jednego dnia w Nakło-Chechło. Czy do tej tragedii musiało dojść? [WIDEO]