Kategorie

Świąteczne gotowanie z Hanysem przy garach: widzimy się już w Pierwszy Dzień Świąt!

Świąteczne gotowanie z Hanysem przy garach tuż tuż! W Pierwszy Dzień Świąt o 12.55 zapraszamy Was przed telewizory. Zobaczcie, jak Mona Lisa, Mirosław Jędrowski i Damian Holecki radzą sobie z gotowaniem w asyście naszego kucharza, Damiana Sobka.

Czas na Świąteczne gotowanie z Hanysem przy garach! 25 grudnia, czyli w Pierwszy Dzień Świąt, o 12.55 znany mistrz kuchni, Damian Sobek, i jego goście zaproszą Was do skosztowania wyjątkowych potraw bożonarodzeniowych. Co przygotują? Dania, które kojarzą im się ze świątecznymi smakami z dzieciństwa oraz czasem noworocznym. Po pierwsze, Damian Holecki upiecze indyka z nutą azjatycką, następnie Mona Lisa przygotuje kapustę z grochem i grzybami, natomiast na koniec Mirosław Jędrowski przyrządzi karpia, jak również zupę rybną. Wszystkie te przepisy okrasimy inwencją twórczą naszego mistrza kuchni. Zapewniamy – będzie pysznie!

Świąteczne gotowanie z Hanysem przy garach nagraliśmy w Krakowie

Do nagrania telewizyjnego programu świątecznego wybrano tegoroczną premierową kolekcję kuchenną GRAZIA marki HALUPCZOK, która łączy w sobie luksusowy minimalizm i nowatorskie podejście do wzornictwa. Liczne funkcjonalne rozwiązania, oparte na ruchomych elementach, dają możliwość nieskrępowanego kreowania przestrzeni kuchennej według indywidualnych upodobań i potrzeb danej chwili. Wynurzający się spod blatu roboczego drewniany regał uruchamiany elektrycznie, pozwala zapanować nad chaosem przypraw i kuchennych akcesoriów. Mobilny barek ukryty w blacie wyspy kuchennej równoważy nietypowe rozwiązanie z praktycznym zastosowaniem, skrywając ulubione trunki.

Fornirowane fronty kuchni kryjące za swoją fasadą wysokiej jakości sprzęt AGD marki SIEMENS, po otwarciu schowane w boczne wnęki, uwalniają przestrzeń kuchenną. Ergonomiczne walory kolekcji GRAZIA podkreśla uruchamiana za pomocą pilota mobilna część blatu wyspy. Stanowi ona po wysunięciu (do 90 stopni) stolik kawowy lub powiększenie przestrzeni roboczej kuchni podczas gotowania. Szlachetność materiałów zastosowanych w kolekcji, akcentują fronty z litego spieku, w których zachowano ciągłość użylenia marmurowego dekoru. GRAZIA to subtelne kuchenne wnętrze, które zmienia się wraz z jego użytkownikami, intrygując nowymi emocjami każdego dnia. Podczas nagrania doskonale pełniła rolę funkcjonalnego tła dla kulinarnych zmagań naszych gości, stanowiąc jednocześnie ozdobny element scenografii.

Nowoczesny sprzęt i nowoczesne wnętrza

Ergonomicznie wkomponowany niezawodny sprzęt SIEMENS, w tym płyta grzewcza oraz piekarnik, umożliwiły w trakcie nagrania programu, łatwe przygotowanie i wykonanie świątecznych potraw. Ich aromat zabrał gości w sentymentalną podróż po bożonarodzeniowych smakach i zapachach dzieciństwa. A chłonny okap Loop marki FALMEC ze stali nierdzewnej w kolorze bieli, dzięki nowatorskiej technologii Circle.Tech, pochłaniał nadmiar oparów. Flitrował jednocześnie powietrze wkoło stanowiska pracy kucharzy.

Niezapomnianą świąteczną atmosferę na planie stworzyły natomiast piękne dekoracje marki Miloo Home.

Nagranie odbyło się w scenerii inspirującej Galerii Wnętrz Sztuka Wnętrz Tetmajera 83 w Krakowie, zaprojektowanej przez światowej sławy architekta, prof. Romualda Loeglera. Ten dom wnętrz to miejsce łączące funkcje handlowo-edukacyjne. Najlepszy design spaja się tam z wysoką jakością wykonania, a tradycyjne rzemiosło spotyka z najnowszą technologią.  

Na premierę programu zapraszamy oczywiście 25 grudnia o godzinie 12.55.

ZOBACZ RÓWNIEŻ „ŚWIĄTECZNE GOTOWANIE Z HANYSEM PRZE GARACH”:

Świąteczne gotowanie z Hanysem przy garach: Damian Holecki, Mirosław Jędrowski i Mona Lisa opowiadają o bożonarodzeniowych tradycjach

CZYTAJ RÓWNIEŻ „BIAŁE ŚWIĘTA”:

Białe święta? Niestety nie wszędzie. Sprawdź najnowszą prognozę pogody

Sara Kalisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button