Kategorie

Mirek Szołtysek i program „Perły Śląska”. Na pierwszy ogień kunszt wytwarzania krupnioków i żymloków

W najbliższą sobotę (4 lipca) Telewizja TVS rozpocznie emisję nowego programu o kulturze i tradycjach Śląska. „Perły Śląska” poprowadzi Mirek Szołtysek. Tematem pierwszego odcinka jest kunszt wytwarzania krupnioków i żymloków.

 

 

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak wytwarza się znane śląskie specjały, czyli krupnioki i żymloki? A może ciekawi Was, czy w dzisiejszych czasach jest możliwa produkcja regionalnych, zdrowych przetworów na ogólnopolską skalę? Na te pytania odpowiemy w pierwszym, premierowym odcinku programu „Perły Śląska”. Gościem Mirka Szołtyska będzie Witold Gaik, właściciel marki „Świeżyzna„, tworzącej dobre dla zdrowia produkty.

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami? Śledź TVS na Facebooku i na Instagramie!

Facebook Instagram

„Perły Śląska” premiera:

Pierwsze wydanie programu TVS wyemituje 4 lipca (sobota) o godzinie 17:15.

W kolejnych odcinkach widzowie dowiedzą się, skąd wywodzi się tradycja hodowli gołębi na Śląsku, a także przeniosą się do ogródków działkowych, które od lat są jedną z najchętniej wybieranych lokalizacji do spędzenia wolnego czasu w regionie. – Chcę stworzyć program, dzięki któremu razem z TVS pokażę mniej znane oblicze Śląska. Ujawnię jak wspaniałe i bogate w tradycję jest to miejsce, a zarazem jak czasem jest tu trudno – mówi Mirosław Szołtysek.

Mirosław Szołtysek
Mirosław Szołtysek
"Świeżyzna"
„Świeżyzna”
Witold Gaik i Mirosław Szołtysek
Witold Gaik i Mirosław Szołtysek

„PERŁY ŚLĄSKA” – CZYTAJ RÓWNIEŻ:

„Perły Śląska” nowością w TVS. Prowadzącym Mirosław Szołtysek. „Chcę pokazać jak wspaniały i bogaty w tradycję jest Śląsk”

„PERŁY ŚLĄSKA” – ZOBACZ TAKŻE:

O kulturze i nie tylko. „Perły Śląska” nowością w TVS. Prowadzącym Mirosław Szołtysek

Sara Kalisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button