reklama
Kategorie

Mirek Szołtysek i program „Perły Śląska”. Na pierwszy ogień kunszt wytwarzania krupnioków i żymloków

reklama

W najbliższą sobotę (4 lipca) Telewizja TVS rozpocznie emisję nowego programu o kulturze i tradycjach Śląska. „Perły Śląska” poprowadzi Mirek Szołtysek. Tematem pierwszego odcinka jest kunszt wytwarzania krupnioków i żymloków.

 

 

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak wytwarza się znane śląskie specjały, czyli krupnioki i żymloki? A może ciekawi Was, czy w dzisiejszych czasach jest możliwa produkcja regionalnych, zdrowych przetworów na ogólnopolską skalę? Na te pytania odpowiemy w pierwszym, premierowym odcinku programu „Perły Śląska”. Gościem Mirka Szołtyska będzie Witold Gaik, właściciel marki „Świeżyzna„, tworzącej dobre dla zdrowia produkty.

reklama

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami? Śledź TVS na Facebooku i na Instagramie!

Facebook Instagram

„Perły Śląska” premiera:

Pierwsze wydanie programu TVS wyemituje 4 lipca (sobota) o godzinie 17:15.

W kolejnych odcinkach widzowie dowiedzą się, skąd wywodzi się tradycja hodowli gołębi na Śląsku, a także przeniosą się do ogródków działkowych, które od lat są jedną z najchętniej wybieranych lokalizacji do spędzenia wolnego czasu w regionie. – Chcę stworzyć program, dzięki któremu razem z TVS pokażę mniej znane oblicze Śląska. Ujawnię jak wspaniałe i bogate w tradycję jest to miejsce, a zarazem jak czasem jest tu trudno – mówi Mirosław Szołtysek.

Mirosław Szołtysek
Mirosław Szołtysek
"Świeżyzna"
„Świeżyzna”
Witold Gaik i Mirosław Szołtysek
Witold Gaik i Mirosław Szołtysek

„PERŁY ŚLĄSKA” – CZYTAJ RÓWNIEŻ:

„Perły Śląska” nowością w TVS. Prowadzącym Mirosław Szołtysek. „Chcę pokazać jak wspaniały i bogaty w tradycję jest Śląsk”

„PERŁY ŚLĄSKA” – ZOBACZ TAKŻE:

O kulturze i nie tylko. „Perły Śląska” nowością w TVS. Prowadzącym Mirosław Szołtysek

Sara Kalisz

reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button