Chiński rosół leczniczy, czyli zupa mocy [ŻYWIENIOWE ABC]
Masz słabą odporność i często chorujesz? W programie „Żywieniowe ABC” poznasz przepis na zupę mocy, czyli chiński rosół o silnych właściwościach leczniczych.
Czym różni się chiński rosół od tradycyjnego, polskiego rosołu? Zupa mocy, której przypisuje się dobroczynny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego, przygotowywana jest nie na mięsie, lecz na kościach wołowych szpikowych.
W najnowszym odcinku programu „Żywieniowe ABC” prowadzący Andrzej Kawka przedstawi przepis na wykonanie chińskiego rosołu. Dowiemy się również więcej o jego niezwykłych właściwościach leczniczych.
Oglądaj „Żywieniowe ABC” o 17:30 we wtorek 11 lutego w TVS.
TOP 5 Silesia Flesz: Górnicy szykują najazd na Warszawę!
TOP 5 Silesia Flesz – premiera w każdą niedzielę o 19:50 w Telewizji TVS
Chiński rosół – zupa mocy
Chiński rosół, czyli wywar z kości wołowych szpikowych, działa zbawiennie na układ odpornościowy, wspomagając go w walce z patogenami i poprawiając parametry krwi. Jej spożywanie będzie korzystne dla organizmu zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, ponieważ podnosi ciepłotę ciała. Zupa jest także bombą kolagenową – poprawia jakość nie tylko skóry, włosów i paznokci, ale też wszystkich tkanek w organizmie.
Andrzej Kawka przedstawi nie tylko przepis i właściwości chińskiego rosołu, ale także inne sposoby na walkę z przeziębieniem. Oglądaj „Żywieniowe ABC” o 17:30 we wtorek 11 lutego w TVS!
Trzecia ofiara śmiertelna tragedii w Bukowinie Tatrzańskiej! Kawał dachu uderzył w narciarzy!
Sosnowiec: 11-latek zmarł w domu dziecka. Prokuratura wyjaśnia, jak do tego doszło
Nowe przepisy dla tych, którzy chcą wziąć ślub kościelny!
Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami? Śledź TVS na Facebooku i Instagramie:
Facebook InstagramMarlena Borczyk