Cześć! Już po premierze pierwszego odcinka nowego programu kulinarnego „Gamoń w Kuchni” na antenie telewizji TVS.
Całą noc nie spałem, stresując się jak Wam się spodoba! Sądząc po Waszych komentarzach i wiadomościach które do nas spływają chyba jednak nie taki ze mnie gamoń w kuchni!
Bardzo się cieszę, że przepis na Szpajzę Von Raczek tak Wam przypadł do gustu, oraz że odtwarzacie go w kuchni przenosząc się w czasie do przedwojennych Przyszowic prosto do kuchni Hrabiego von Raczka. Stare przepisy kryją w sobie magię i prostotę używanych składników. Trzeba pamiętać, że dobry kucharz był osobą bardzo poważaną i szanowaną, a wręcz niezastąpioną- dlatego receptury były pilnie strzeżone.
Korzystajcie zatem z mądrości i smaku dworskiego szefa kuchni i jego pomocnicy Lyjny, której udało się przepis spisać i przekazać kolejnym pokoleniom!
Do zobaczenia w kolejnym odcinku! Przygotowałem dla Was coś specjalnego…