Pikle to coś, co zawsze warto mieć w domu. Ale słoiki – albo jak to mówi się na Śląsku – krauzy – różne mogą mieć zawartości. Nasz Gamoń w kuchni pokaże Wam dzisiaj, jak z pikli można zrobić słoikowe arcydzieło…
OglądajGAMOŃ W KUCHNI
Łukasz Szymon Gamoń – znany Szef Kuchni, Rybniczanin z krwi i kości. Swoje doświadczenie zdobywa od 20 lat w restauracjach Górnego Śląska i Podbeskidzia. Pasjonat kulinarny propagujący kuchnię śląską, nowoczesną oraz swoją autorską. Od maja zaczyna warzyć na antenie TVS ‼️ Gamoń w Kuchni od poniedziałku do piątku o godz. 6:25, 11:25, 17:35, oraz w sobotę o 9:00, 14:45
Czas na kolejne spotkanie z naszym Gamoniem w Kuchni. I jego pomysłami na przełamywanie tradycji. Łukasz Gamoń – znany szef kuchni, rybniczanin i pasjonat dobrego jedzenia – znalazł dla Was kolejny przepis – tym razem dowiemy się, jak zrobić śląską…
OglądajKto z nas nie zna szpajzy, kto jej nie jadł, kto nad nią nie wzdychał! A kto ją sam zrobił? Jak nie mieliście jeszcze okazji – to my Wam ją dajemy! Łukasz Gamoń – znany Szef Kuchni, rybniczanin i pasjonat…
OglądajŚląsk od zawsze żądał dostępu do morza 😉 Rzecz jasna w ślunkich wicach i w graffiti na murach. Ale tak na poważnie – to w śląskiej kuchni morskie ryby często goszczą. Śledź – jak wiadomo – może być zrobiony na…
Oglądaj