Bogusia Kalaga gotuje: Grillowane roladki z podudzia kurczaka
„Przebojowe Smaki” Mariusza Kalagi to najlepsza muzyka i kulinarne szaleństwo na talerzu. Grillowane roladki z podudzia kurczaka – brzmi jak plan na najbliższe grillowanie, prawda? Sprawdź przepis Bogusi Kalagi!
W każdą sobotę o 20:00 razem z Mariuszem Kalagą i jego żoną Bogusią spotykamy się z gośćmi, gotujemy i słuchamy najlepszej muzyki! Tym razem serwujemy przepis na grillowane roladki z podudzia kurczaka według Bogusi Kalagi!
„Przebojowe Smaki” Mariusza Kalagi, czyli smacznie i muzycznie na antenie TVS – oglądaj w sobotę o 20:00!
Od wyborów dzieli nas przerwa jak między jedynkami Karolaka
TOP 5 Silesia Flesz – premiera w niedzielę 19:50 w Telewizji TVS
Gotuj z Bogusią!
Mimo że wakacje dobiegają końca, lato i sezon grillowy trwa. Razem z Bogusią Kalagą korzystamy z pogody i grillujemy na całego! Tym razem przedstawiamy przepis na grillowane roladki z podudzia kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami, zawijane plastrami boczku i podane w towarzystwie sałatki z rukolą… Łap przepis i wykorzystaj go podczas kolejnego grillowania!
Grillowane roladki z podudzia kurczaka
Składniki
– 8 podudzi z kurczaka bez skóry
– 150 g fety
– ½ słoika suszonych pomidorów
– 16 plastrów boczku
– 3 ząbki czosnku
– ½ szklanki oliwy
– sól, pieprz
– wykałaczki
Przygotowanie
Najpierw podudzia kurczaka dokładnie umyj i osusz, a następnie posól i posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość ułóż w szklanym naczyniu i zalej oliwą. Zostaw na całą noc w lodówce (dzięki temu mięso będzie soczyste).
Po wyjęciu z lodówki na każdym podudziu ułóż pokrojone w paski suszone pomidory i pokrojony ser feta, a następnie oprósz całość pieprzem. Później podudzia zawiń w roladki i owiń plastrami boczku. Następnie tak przygotowane roladki zabezpiecz wykałaczkami. Grilluj do miękkości (około pół godziny).
Partia dotrzymała obietnicy. DAWID KOSTEMPSKI wyrzucony z Platformy!
Donald Trump nie przyleci do Polski. Wizyta prezydenta USA odwołana!
Morderca kobiety z Siemianowic Śląskich zatrzymany! Ciało wrzucił do zsypu
Nasze przepisy (w tym bacowskie eksperymenty kulinarne) możesz śledzić na naszym kanale na YouTube!
Sałatka z rukoli z suszonymi pomidorami i pomidorkami koktajlowymi
Składniki
– 300 g rukoli
– ½ słoika suszonych pomidorów
– 200 g pomidorków koktajlowych
– 150 g sera feta
Dressing
Składniki
– cytryna
– 50 ml octu balsamicznego
– papryczka chilli
– ząbek czosnku
– 150 ml oliwy
– 1-2 łyżki miodu
– sól, pieprz
Przygotowanie
Do naczynia, w którym podasz sałatkę, przeciśnij przez praskę czosnek, a następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli, sok z cytryny, ocet balsamiczny, miód i oliwę. Później dodaj sól i pieprz. Dressing powinien być słodko-kwaśny.
Następnie do tak przygotowanego sosu dodaj ukolę, pokrojone suszone pomidory oraz pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Całość możesz podać z grillowanym pieczywem.
Smacznego!
Więcej przepisów wg Bogusi Kalagi w każdą sobotę o 20:00 na antenie TVS. „Przebojowe Smaki” Mariusza Kalagi – smacznie i muzycznie!
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Bogusia Kalaga: Przepis na kawał burgera! [PRZEBOJOWE SMAKI]
Ponadto chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami w naszej ramówce? Śledź Telewizję TVS na Facebooku i Instagramie!
Facebook Instagram(Marlena Borczyk)