reklama
REKLAMA
Kategorie

Bogusia Kalaga gotuje: Grillowane roladki z podudzia kurczaka 

reklama

„Przebojowe Smaki” Mariusza Kalagi to najlepsza muzyka i kulinarne szaleństwo na talerzu. Grillowane roladki z podudzia kurczaka – brzmi jak plan na najbliższe grillowanie, prawda? Sprawdź przepis Bogusi Kalagi!

 

W każdą sobotę o 20:00 razem z Mariuszem Kalagą i jego żoną Bogusią spotykamy się z gośćmi, gotujemy i słuchamy najlepszej muzyki! Tym razem serwujemy przepis na grillowane roladki z podudzia kurczaka według Bogusi Kalagi!

Przebojowe Smaki” Mariusza Kalagi, czyli smacznie i muzycznie na antenie TVS – oglądaj w sobotę o 20:00!

 

reklama

Od wyborów dzieli nas przerwa jak między jedynkami Karolaka ?

TOP 5 Silesia Flesz – premiera w niedzielę 19:50 w Telewizji TVS

Gotuj z Bogusią!

Mimo że wakacje dobiegają końca, lato i sezon grillowy trwa. Razem z Bogusią Kalagą korzystamy z pogody i grillujemy na całego! Tym razem przedstawiamy przepis na grillowane roladki z podudzia kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami, zawijane plastrami boczku i podane w towarzystwie sałatki z rukolą… Łap przepis i wykorzystaj go podczas kolejnego grillowania!

 

Grillowane roladki z podudzia kurczaka

Składniki

– 8  podudzi z kurczaka bez skóry

– 150 g fety

– ½ słoika suszonych pomidorów

– 16 plastrów boczku

– 3 ząbki czosnku

– ½ szklanki oliwy

– sól, pieprz

– wykałaczki

 

Przygotowanie

Najpierw podudzia kurczaka dokładnie umyj i osusz, a następnie posól i posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość ułóż w szklanym naczyniu i zalej oliwą. Zostaw na całą noc w lodówce (dzięki temu mięso będzie soczyste).

Po wyjęciu z lodówki  na każdym podudziu ułóż pokrojone w paski suszone pomidory i pokrojony ser feta, a następnie oprósz całość pieprzem. Później podudzia zawiń w roladki i owiń plastrami boczku. Następnie tak przygotowane roladki zabezpiecz wykałaczkami. Grilluj do miękkości (około pół godziny).

PRZECZYTAJ KONIECZNIE

Partia dotrzymała obietnicy. DAWID KOSTEMPSKI wyrzucony z Platformy!

Donald Trump nie przyleci do Polski. Wizyta prezydenta USA odwołana!

Morderca kobiety z Siemianowic Śląskich zatrzymany! Ciało wrzucił do zsypu

Nasze przepisy (w tym bacowskie eksperymenty kulinarne) możesz śledzić na naszym kanale na YouTube!

Sałatka z rukoli z suszonymi pomidorami i pomidorkami koktajlowymi

Składniki

– 300 g rukoli

– ½ słoika suszonych pomidorów

– 200 g pomidorków koktajlowych

– 150 g sera feta

 

Dressing

Składniki

– cytryna

– 50 ml octu balsamicznego

– papryczka chilli

– ząbek czosnku

– 150 ml oliwy

– 1-2 łyżki miodu

– sól, pieprz

 

Przygotowanie

Do naczynia, w którym podasz sałatkę, przeciśnij przez praskę czosnek, a następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli, sok z cytryny, ocet balsamiczny, miód i oliwę. Później dodaj sól i pieprz. Dressing powinien być słodko-kwaśny.

Następnie do tak przygotowanego sosu dodaj ukolę, pokrojone suszone pomidory oraz pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Całość możesz podać z grillowanym pieczywem.

 

Smacznego!

(fot. Patrycja Knosała)
(fot. Patrycja Knosała)

Więcej przepisów wg Bogusi Kalagi w każdą sobotę o 20:00 na antenie TVS. „Przebojowe Smaki” Mariusza Kalagi – smacznie i muzycznie!

 

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Bogusia Kalaga: Przepis na kawał burgera! [PRZEBOJOWE SMAKI]

Ponadto chcesz być na bieżąco ze wszystkimi nowościami w naszej ramówce? Śledź Telewizję TVS na Facebooku i Instagramie!

Facebook Instagram

(Marlena Borczyk)

reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button