reklama
Artykuł SponsorowanyKulinariaKultura i rozrywka

Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza

reklama

Kuchnia śląska ma długą tradycję, a jej smak nie ma sobie równych. Nie ma też żadnych wątpliwości, że najlepsze śląskie dania przygotowuje Remigiusz Rączka. Poznaj jego sekret i zakochaj się w kuchni śląskiej na nowo.

 

Poznaj sekret najsłynniejszego śląskiego kucharza – Remigiusza Rączki

Kuchnia śląska jest jedyna w swoim rodzaju. Jej bogactwo wywodzi się z tradycji – ambicją tradycyjnych Ślązaczek była bowiem niepowtarzalność. Im rzadziej dania pojawiały się na stole – tym lepiej. W żadnym domu nie mogło jednak zabraknąć rolady wołowej, rosołu z nudlami czy modrej kapusty.

Jednym z najbardziej znanych śląskich kucharzy jest Remigiusz Rączka. Potrawy, które przygotowuje, delikatnie pieszczą podniebienie, przywodzą na myśl przyjemne chwile zapamiętane z dzieciństwa. W jego kuchni tradycja łączy się z nowoczesnością – tradycyjne śląskie dania przygotowywane są w nowoczesnych naczyniach Zepter stworzonych z miłości do gotowania i jedzenia. To one są sekretem Remigiusza Rączki – w naczyniach Zepter każde danie się uda.

Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza (fot. materiał partnera)
Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza (fot. materiał partnera)

Najlepsze przepisy Remigiusza Rączki w jednym miejscu – Rączka gotuje na blogu marki Zepter

Remigiusz Rączka nie trzyma swoich przepisów w sekrecie. Każdy, kto ma chęć zakosztować wybornych śląskich smaków, może spróbować swoich sił w gotowaniu na śląską modłę. Na stronie Rączka Gotuje – Zepter.pl można znaleźć przepisy na różnorodne dania kuchni śląskiej. Dużym ułatwieniem jest przedstawienie ich w formie krótkich filmików. Każdy może naocznie przekonać się, jak proste jest przygotowanie nawet bardzo wyszukanych dań. Nie brak zarówno przepisów na dania mięsne, jak i wegetariańskie. Wszystkie łączy jedno – zostały starannie przygotowane w naczyniach Zepter.

reklama
Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza (fot. materiał partnera)
Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza (fot. materiał partnera)

Niektóre rzeczy się nie zmieniają – kolekcja naczyń Zepter

Naczynia Zepter są znane i lubiane od lat. To synonim zdrowego gotowania bez utraty witamin i minerałów. Smażenie bez tłuszczu i gotowanie bez wody to wyróżnik naczyń Zepter. Przygotowane dania są aromatyczne, mają intensywny smak i kolor.

Naczynia Zepter są ze wszech miar ekonomiczne. Dzięki nim oszczędzisz czas, pieniądze, energię elektryczną lub gaz. Możesz gotować ekologicznie i zdrowo. Zadbaj o siebie i swoich bliskich z naczyniami Zepter. Urządź swoją kuchnię tak, by była przyjazna i ciepła. Z naczyniami Zepter to łatwe. Gotowanie w nich to przyjemność, której chętnie oddasz się po pracy.

Naczynia Zepter to trwałość, która zaskakuje. Nieważne, jak długo będą Ci towarzyszyć, nigdy się na nich nie zawiedziesz.

Naczynia i urządzenia kuchenne Zepter, czyli czego używa Remigiusz Rączka

Blendery Artmix towarzyszą Remigiuszowi Rączce za każdym razem, gdy przygotowuje swoje słynne dania. Nie tylko siekają i mieszają, ale też gotują! Wysokoobrotowy blender próżniowy Artmix z elektronicznym panelem sterowania umożliwia przygotowanie dań ciepłych i zimnych. 7 automatycznych programów do przyrządzania dań gorących, 7 do zimnych 2 programy do mycia (po jednym na dzbanek do dań ciepłych i zimnych), siekanie, blendowanie oraz technologia próżniowa to największe zalety Artmix Pro. Nic dziwnego, że Remigiusz Rączka tak często i chętnie z niego korzysta.

Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza (fot. materiał partnera)
Rączka Gotuje: najlepsze śląskie regionalne przepisy kulinarne od mistrza (fot. materiał partnera)

W kuchni Remigiusza Rączki znajdują się też rondle, naczynia do gotowania na parze, woki, garnki z przykrywkami umożliwiającymi zamianę zwykłego garnka w szybkowar, woki, tarki, durszlaki oraz pojemniki do przechowywania żywności w warunkach próżniowych Vacsy. Wybrał je nie tylko ze względu na ich wysoką jakość, ale przede wszystkim z przyjemności do gotowania.

 

źródło: artykuł partnera

reklama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button