Specjalne, urodzinowe wydanie Śląskiego od Kuchni. Jak zwykle – zwiedzanie, ale tym razem nie zabytku a wnętrz Telewizji TVS. Silesia obchodzi właśnie swoje 5-lecie i z tej okazji ekipa "Śląskiego od kuchni" przygotowuje specjalne danie – Stek Urodzinowy!
Czytaj więcejOdcinki
Zapraszamy na niezwykłą, kolejową podróż.. Niezwykłą – przejedziemy się bowiem nowymi nabytkami Kolei Śląskich. Pociągami, które firma Sigma Tabor dostarcza śląskiemu organizatorowi pasażerskiej komunikacji.
Czytaj więcejKolejna kulinarno-turystyczna wycieczka, w którą zabiera nas Piotr Jezutek. Tym razem zwiedzamy Muzeum w Tarnowskich Górach, we wnętrzu którego znalazł się jeszcze jeden skarb. Bo wśród zabytków powstało kolejne, pyszne danie!
Czytaj więcejNa 5. urodzinach Telewizji TVS nie mogło zabraknąć oczywiście Śląskiego od Kuchni. Jak zwykle było zwiedzanie – tym razem zakamarków telewizyjnej stacji, na co dzień niedostępnych dla widzów. A żeby trudy wycieczki zrównoważyć – były też pyszności. Między innymi –…
Czytaj więcejTym razem z kamerą Informatora Lokalnego wybraliśmy się do Bielska-Białej. Tym razem przyjrzymy się bliżej nowej akcji promocyjnej beskidzkiego miasta. Miasta, które postawiło na mocną promocję na zewnątrz, ale i w samym regionie. A pomóc ma w tym znana aktorka,…
Czytaj więcejTym razem wybraliśmy się do jurajskiej perły – chociaż przez niektórych nieco zapomnianej. Miejscowość Złoty Potok słynie na całą Europę nie tylko z hodowli wspaniałych pstrągów, ale i Muzeum Regionalnego im. Zygmunta Krasińskiego.
Czytaj więcejZielonym do góry? Okazuje się, że nie zawsze 😉 O tym jak pielęgnować swój ogród, jak zadbać o to, aby nie był sztampowym, zielonym terenem, jakie rośliny i w jakich kompozycjach dobierać… Do tego technologiczne nowinki, urządzenia ułatwiające życie nie…
Czytaj więcejCo tym razem przygotowali autorzy programu "Śląskie od Kuchni"? Odpowiedź może być tylko jedna – Wielkanocne przysmaki. Przez duże i małe "P" – czyli coś trudnego ale i coś, co przygotuje nawet ktoś, kto kuchnię widział tylko w katalogu mebli…
Czytaj więcejTym razem wybieramy się do Szczekocin. Jak się okazuje – jednej z najbardziej zinformatyzowanych gmin w woj.śląskim!
Czytaj więcejCo to znaczy "Świadomy Obywatel"? Między innymi to dość tajemnicze – a jak się zaraz okaże – przydatne pojęcie – wyjaśnia Informator Miejski – Rydułtowy!
Czytaj więcejTym razem z Piotrem Jezutkiem odkrywamy tajemnice zamczyska w Tarnowicach Starych. Nie tylko te historyczne – bo jak zwykle w naszym programie nie zabraknie także ciekawego i smacznego gotowania!
Czytaj więcejZapraszamy na kolejną kulinarno-turystyczną podróż po regionie! Tym razem Piotr Jezutek zabiera nas do Wodzisławia Śląskiego!
Czytaj więcejTakiego zamku nie znajdziecie nigdzie indziej. Odbudowany prawie od fundamentów Zamek w Bobolicach jest prawdziwą perła turystyczną Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Teraz dołączyła do niego kolejna. To, co ugotował Piotr Jezutek w kolejnej odsłonie programu Śląskie od Kuchni
Czytaj więcejDorsz z borowikami w kamiennej otoczce – czyli pyszne gotowanie na Starym Zamku w Żywcu. Zapraszamy na kolejny odcinek Śląskiego od Kuchni!
Czytaj więcejTym razem witamy się z wami z dziedzińca Muzeum Śląska Cieszyńskiego. Co tym razem zobaczy i ugotuje Piotr Jezutek? Sprawdź i zobacz najnowszy odcinek Śląskiego od Kuchni!
Czytaj więcejTym razem gotujemy i zwiedzamy w przepięknych wnętrzach Muzeum Zamkowego w Pszczynie. Dowiemy się, co jadała Księżna Daisy?
Czytaj więcejTym razem Śląskie od Kuchni …znowu w Gliwicach? Tak tak, to nie pomyłka. Tydzień temu myszkowaliśmy po pełnej tajemnic Willi Caro, tym razem zwiedzamy i gotujemy w Zamku Piastowskim
Czytaj więcejZapraszamy do obejrzenia relacji z Międzynarodowych Targów Kwiatowych IPM 2013, jakie odbyły się w Essen. Polskę reprezentowało tam m.in. Stowarzyszenie Florystów Polskich.
Czytaj więcejŚląskie od Kuchni tym razem zawitało do Gliwic. A jak Gliwice to piękne wnętrza Willi Caro! A tu nie tylko zwiedzanie, ale i gotowanie! Tym razem na warsztat bierzemy boczniaki!
Czytaj więcejTym razem Piotr Jezutek zawędrował ze swoimi specjałami śląskiej kuchni do Będzina. Co ugotuje we wnętrzach tutejszego Muzeum Zagłębia?
Czytaj więcejTym razem Piotr Jezutek dotarł do Bielska-Białej. Tu zwiedzać razem z nim będziemy Muzeum Techniki i Włókiennictwa. Podziwiać będziemy nie tylko poprzemysłowe zabytki, ale także …kulinarny kunszt prowadzących! Bo jak zwykle gotowania nie zabraknie!
Czytaj więcejTym razem Piotr Jezutek i Wiesław Ambros nie tylko zwiedzają, ale i jak zwykle – pysznie gotują – w urokliwych wnętrzach Muzeum w Bielsku-Białej
Czytaj więcejZapraszamy do obejrzenia kolejnego odcinka Śląskiego od Kuchni
Czytaj więcejJak już żegnać stary rok to ze smakiem. A jak ze smakiem to z najlepszym! Wie o tym Piotr Jezutek i zaprasza na najnowsze, Sylwestrowe wydanie programu Śląskie od Kuchni! A w nim specjały, które osłodzą nieco pożegnanie 2012 roku…
Czytaj więcejTym razem z kamerą "Śląskiego od Kuchni" zapraszamy do Doliny Karpia! Bo czy może być lepsze miejsce na specjalne, Wigilijne wydanie naszego programu? Sprawdźcie sami i obejrzyjcie najnowszy odcinek naszej "smakowitej" seri!
Czytaj więcejZapraszamy na najnowsze wydanie programu Śląskie od Kuchni. Tym razem z kamerą i regionalnymi przysmakami które przyrządza Piotr Jezutek, gościmy w Muzeum Górnośląskim w Bytomiu
Czytaj więcejTym razem nie tylko gotujemy ale i podziwiamy. A jest co – ekipa Śląskiego od Kuchni zawitała bowiem do Muzeum Śląskiego w Katowicach!
Czytaj więcejTym razem gotowanie na śląską nutę w samym sercu Górnośląskiej Aglomeracji i w miejscu wprost tętniącym historią regionu. Piotr Jezutek i jego kulinarna karawana zajechała do Bytomia. Gdzie dokładnie? Sprawdź i zobacz najnowszy odcinek Śląskiego od Kuchni!
Czytaj więcejTym razem Piotr Jezutek wybrał się na Jurę Krakowsko-Częstochowską. A dokładnie do Sławkowa. Co tam widział i co ugotował w pięknych, jurajskich sceneriach – sprawdźcie sami!
Czytaj więcej