Legumina – nazwa popularnych deserów. Zaliczają się do nich słodkie potrawy, zazwyczaj mączne lub jajeczne, podawane po zasadniczym posiłku. Tyle Wikipedia. Jak do sprawy podejdzie wojujący chochlą i rondlem Remigiusz Rączka? Zapraszamy na kolejny odcinek Kuchni Śląskiej. Program zawiera udogodnienia…
OglądajKUCHNIA ŚLĄSKA. WERSJA DLA NIESŁYSZĄCYCH
Zapraszamy na kulinarne spotkanie najwyższych lotów w TVS! Po meandrach śląskiej kuchni oprowadzi Was największy i niekwestionowany w tej dziedzinie znawca – Remigiusz Rączka. Program Kuchnia Śląska przystosowany jest do potrzeb osób niesłyszących.
Czas na kolejne spotkanie z Remigiuszem Rączką i jego nie tylko tradycyjną – ale i fantazyjną kuchnią. Dzisiaj z Górnym Śląskiem na talerzu spotkają się Włochy. Na Waszych oczach powstanie Śląskie Tiramisu! Jak? Zobaczcie sami! Program zawiera udogodnienia dla osób…
OglądajCzas na kolejne spotkanie z Remigiuszem Rączką i jego nie tylko tradycyjną – ale i fantazyjną kuchnią. Dzisiaj z Górnym Śląskiem na talerzu spotkają się Włochy. Na Waszych oczach powstanie Śląskie Tiramisu! Jak? Zobaczcie sami! Program zawiera udogodnienia dla osób…
OglądajJesień to czas ogrodowej obfitości – i czas, kiedy można łatwiej i taniej kupić wiele warzyw, często zimą niedostępnych. Dlatego dzisiejszy odcinek Kuchni Śląskiej poświęcimy cukinii. Zobaczcie, jaką wspaniałą potrawkę z niej wyczarował Remigiusz Rączka.
OglądajTym razem na ruszt bierzemy schab! Ale nie będzie schabowego. Będzie coś, co zasmakuje i mięsożercom i miłośnikom pewnego złocistego napoju. Smacznego życzy Remigiusz Rączka!
OglądajWiecie, ile jest przepisów na gołąbki na Śląsku? Tyle, ile jest kuchni, w których powstają. Niby wszędzie takie same, a jednak wszędzie zupełnie inne. Poznajcie przepis na gołąbki samego Remigiusza Rączki
OglądajŚląska i czeska kuchnia to jedno i to samo? Okazuje się, że wspólnych mianowników jest więcej, niż różnic. Kapitalne połączenie czeskich i śląskich smaków znalazł dla Was w kolejnym odcinku Kuchni Śląskiej niezrównany jej amator i znawca – Remigiusz Rączka!
OglądajKożdy wiy, że na grubie robota lekko nie jest. To i podjeść trza fest! Wie o tym Remigiusz Rączka i szykuje wszystkim – nie tylko górnikom – górniczy kociołek!
OglądajJak jesteście fanatykami wędkarstwa to pewnie wiecie, że szczupak to król wód 😉 Ale to także rybny król kuchni! Szczególnie Kuchni Śląskiej! Na filowanego szczupaka zaprasza Remigiusz Rączka!
OglądajZdaniem wielu blues to taka muzyka, która łączy w sobie wszystkie inne gatunki. To zupełnie jak dzisiejsza propozycja Remigiusza Rączki – foundee, łączącego w sobie wiele gatunków sera i wiele sekretnych składników. Wszystkie zdradza Wam w najnowszym odcinku Kuchni Śląskiej!
OglądajCzy gotowanie można połączyć z ćwiczeniami rodem z siłowni? No jasne! Ugniatanie kapusty to jeden z takich przypadków 😉 Dzisiaj pokażemy wam w Kuchni Śląskiej, jak się robi prawdziwą kapuchę!
OglądajNiebo nad Śląskiem nie zawsze jest piękne – bywa, że wciąż, mimo że kopalni i hut już jak na lekarstwo – zasnute dymem, a zimą smogiem. Ale śląskie niebo na talerzu – to już zupełnie inna sprawa. Jak zrobić Śląskie…
Oglądaj